Saigon / Ho Chi Minh city

Ho Chi Minh city tidigare Saigon är Vietnams största stad med ungefär 5,5 miljoner invånare. Ho Chi Minh city är det officiella namnet på staden, men även Saigon används som namn på staden. Saigon var tiidgare det officiella namnet på distrikt 1. Staden är indelad i 16 stycken olika distrikt varav det centrala distriktet i Ho Chi Minh city är nummer 1.

saigon

Staden Ho Chi Minh city är det befolkningstätaste staden i Vietnam, vilket du snabbt kan märka om du är ute i rusningstrafik och ser alla motorcyklar som finns överallt. Nästan varje hushåll har en moped. Staden har en livlig men vänlig atmosfär.

motorcyklar

Hotell i Saigon

Det finns mycket hotell och boende att välja på att bo i på Saigon. Om du vill boka ett hotell innan du anländer till Saigon så kan du se vilka hotell som finns i Saigon genom att besöka Hotels.com lista över hotell i Saigon.

Turisttriangeln

Det finns ett område i Ho Chi Minh city som kallas turisttriangeln. Det är det centrala området längs floden, Dong Khoi-gatan, Nguyen Hué och Le Loi. Här hittar du de lite finare butikerna med de välkända varumärkerna.

Utflykter

Från Saigon är det väldigt enkelt att ta en dagsutflykt till Mekongdeltat eller besöka Cu-Chi tunnlarna. Mekongdeltat kan även vara värt att lägga mer än en dag på om du är intresserad. Har du inte möjlighet att besöka DMZ och tunnlarna där så ska du besöak Cu-Chi tunnlarna, även om de inte är lika bra bevarde som Vinh Mocs tunnlarna.

Shopping

Shoppingen i Saigon är bra och det finns mycket att välja på för dig som turist. Givetvis  finns det massor av souvenirer att väja på – och det är lätt att pruta, något som du oftas förväntas göra. Passa även på att besöka någon av de stora inomhusmarknaderna som finns mitt i staden. På dessa marknader hittar du allt från mat till elektronik och är ett det bästa stället om du vill köpa med dig något hem, då det ofta är lite billigare än i affärerna på gatan.