Mui Ne

I staden Mui Ne hittar du den långa och lugna stranden Mui Ne beach. Stranden är full av hotell, bungalows och restauranger. Det finns inte så mycket annat att göra här än att äta, bada och bara koppla av. Det är inte alls lika mycket trafik och rörelse som i många andra städer, utan det är en lugn stad med en mycket fin strand. I Mui Ne som är en fiskeby är det havets specialiteter som gäller de många restaurangerna.

Utflykter

roda-sanddyner

Förutom att bada så ordnas det utflykter till de röda sanddynerna, de vita sanddynerna samt källan Fairy Spring. Utflykterna hit går oftast i jeepar och det är ganska lagom att boka in en eftermiddag med en guide som kör runt dig till sanddynerna. Det bästa är att göra dessa utflykter då det inte är för varmt klimat – då det lätt blir väldigt varmt att gå omkring i sanden. Vill man så går det köpa plastskynke så att du kan åka kälke nedför de stora sanddynerna.

Vill du lära dig kitesurfa så är Mui Ne beach ett mycket bra ställe. Det finns fullt med kurser att gå så att du kan lära dig kitesurfa. De dagar det är rätt vindar är det många kitesurfare i vattnet, men stranden är lång så förhoppningsvis slipper du trängas. Vattnet är varmt och behagligt, även om det ibland kan vara väldigt stora vågor.

Att bo precis på stranden är något du kan göra på Mui Ne beach, det finns många bungalows att välja emellan som ligger precis vid stranden, och även många fina och restauranger serverar mat precis vid havet.

mui-ne-beach

Klimat

Klimatet i Mui Ne är väldigt torrt och det regnar inte alls lika mycket här som i Phan Thiet, som ligger i närheten. Detta tack vare att sandynerna hjälper till att bevara det torra klimatet, även under regnperioden.