Hoi An

Hoi An är en otroligt charmig och trevlig liten stad, som bör besökas på din resa. Det bor bara runt 75.000 människor i Hoi An och staden har snabbt blivit ett av de stora turistmålen i Vietnam. I Hoi An finns många fina gamla byggnader och är en av de äldsta städerna i Sydostasien.

Är du ute efter shopping eller ska du sy upp en kostym eller något annat klädesplagg på din resa till Vietnam så är det i Hoi An du ska sy upp dina kläder. Här finns över 200 skräddare som hjälper dig att sy upp en klänning eller kostym till dig.

Hoi An ligger vid floden Thu Bon och i centrala Hoi An finns det många mysiga restauranger precis bredvid floden. I restaurangerna serveras mycket fisk och skaldjur. Men även mycket annat god och billig mat finns att få tag i på dessa mysiga små restaurangerna som ofta är belägna i något av de äldre husen.

I Hoi An kan det vara svårt att få tag i logi när det är högsäsong – staden är liten och i och med att det varje år kommer mer och mer turister till den lilla staden kan det bli ont om plats.

I Hoi An är det enkelt och billigt att hyra en cykel och bege sig själv ut på landsbygden för att få se det vietnamesiska livet på nära håll. Detta är att rekommendera. Att cykla till den fina sandstranden Cua Dai Beach tar inte många minuter. Är du ute efter sol och bad så är det hit du ska åka. Stranden är både bred och mycket lång. Nere vid stranden finns det även restauranger och lite shopping, men det är inte alls lika bra som inne i centrala Hoi An.