Hanoi

Hanoi är Vietnams huvudstad och en politisk viktig stad i Vietnam. Däremot är den inte den största staden, utan det är Ho Chi Minh City. Hanoi har ungefär 3,5 miljoner invånare. Trafiken i Hanoi är väldigt intensiv och luften är mycket förorenad av avgaserna från alla motorcyklar. Är det första gången du är i Hanoi kommer du bli överraskad av trafiken och det intensiva livet på framförallt trottoarerna. Det är nämligen på trottoarerna som invånarna i Hanoi lever sina liv, här sker allt från middag till läxläsning.

Besöker du Hanoi så passa på att besöka den gamla staden i Hanoi där det är väldigt bra shopping. Du hittar även Hoan Kiem sjön i den gamla delen av staden.

bro-hanoi

Staden Hanoi består av fyra olika distrikt. Hoan Kiem, Ba Dinh, Hai Ba och Dond da.

Museum

I Hanoi finns det många museum som kan var värt ett besök. Du hittar bland annat Ho Chi Minh-museet som är ett av de bästa historiska museerna i Vietnam och berättar om den moderna frihetskampen. Vietnams etnologiska museum visar upp kost och vardagsföremål från hela Vietnam. Sedan finns det även Historiska museet, Revolutionsmuseet, Geologiska museet, Konstmuseet, Armémuseet, Kvinnomuseet, Hoa Lo fängelsemuseum och gränsvaktsmuseet.

cyklo

Klimat

I Hanoi är det fyra årstider, vilket det inte är i de södra delarna av Vietnam. Vintern är den kyliga perioden och infinner sig mellan november till februari. Våren börjar i mars och till och med april. Sommaren är från maj till september. Hösten är från september till november.

Under vintern ligger temperaturen runt 10 till 15 grader, under våren från 15 till 20 grader. Under sommaren stiger temperaturen och kan ligga mellan 30 och 35 grader. Hösten är lite svalare då ligger temperaturen mellan 20 till 30 grader.