Ganh Do

Resorten Ganh Do, ligger mitt i ett Naturreservat, Xuan Dai Bay, som instiftades av Vietnams regering våren 2011. Området är berömt för sina vackra vikar, öar och rev.

Befolkningen här lever av att fiska ute vid reven under nätterna. De använder lampor för att locka till sig fisken. Från vår resort ser det då ut som ett enda långt pärlband av lysen – 100 tals.

Resorten ligger i den lilla fiskebyn Ganh Do som betyder ”Det röda revet”. Här finns alla möjligheter att uppleva det genuina Vietnam. Allt från den lokala marknaden till de små affärerna som ligger längs huvudvägen 1 A, gångavstånd från resorten.

Stranden är suverän att vandra efter både norrut och söderut, speciellt när det inte är max högvatten. Den lite blöta sanden liknar mest en väg – totalt slät och lagom hård – ingen trafik!

Det finns mycket man kan se och uppleva på egen hand i närområdet. Vi ger gärna tips på promenader. Man kommer väldigt nära lokalbefolkningen och deras sätt att leva.

Inga souvenirer finns att köpa i byn, inte ens vykort! Man måste komma ihåg att Vietnam fortfarande är ett utvecklingsland. Vi är det enda företaget med uthyrning till västerlänningar.

De lokala bussarna är både billiga och har bra turtäthet. Med dem kan man lätt utforska de närmaste städerna, även där ger vi tips på vad som kan vara intressant att se och uppleva.

Närmsta flygplatsen ligger ca 45 km söderut i Tuy Hoa (TBB) med ungefär 180 000 innevånare. Nyligen har man satt in två tåg typ X2000 med luftkonditionering som rullar hela vägen från Ho Chi Minh City till Tua Hoa / Quy Nhon.

Det är billigt att flyga i Vietnam, både från Saigon (SGN) och Hanoi (HAN) (idag får man en enkelresa för ca 300 sek). Quy Nhon (UIH) är den närmsta flygplatsen norrut,ca 65 km norrut. Från Tuy Hoa / Quy Nhon tar man taxi till vår resort, lite drygt en timme. Vi kan även beställa taxi som står och väntar när ni kommer.