Mekongdeltat

Mekongdeltat i Vietnam har bildats av sediment från Mekongfloden. Mekongfloden kallas av Vietnameserna, de nio drakarnas flod och är ett stort område på ungefär 39 000 km2.

I Mekongdeltat som är väldigt bördigt odlas här framförallt ris. Vietnam är efter Thailand världens största exporttör av ris. I Mekongdeltat finns det även mycket kokosnötter, och exotiska frukter.

mekongdeltat

Utflykter i Mekongdeltat

När du besöker Mekongdeltat så är det med en guidade båtar som du kommer få uppleva hur livet i Mekongdeltat levs. Att göra en dagsutflykt från Saigon till Mekongdeltat är möjligt, men det finns även möjlighet att göra längre utflykter och på de längre utflykterna får du även möjlighet att uppleva de stora marknaderna som finns i området. Turen börjar ofta på de stora floderna, med en liten större båt som senare byts ut till mindre båtar som tar dig in på de lite mindre floderna.

Detta är en väldigt trevlig utflykt där du får se hur livet i Mekongdeltat fungerar. Besöka olika öar och ta del av information om Mekongdeltats betydelse i Vietnam.

mekongdeltat-kvinna