Halong Bay

Halong Bay är ett fantastiskt landskap där över 3000 öar skapar ett naturens underverk i det klara vattnet. Halong Bay som betyder “Där draken dyker mot havet” är verkligen värt ett besök på din resa. Att göra en båtutflykt bland dessa öar när du reser i Vietnam är ett måste, och det är Vietnams största turistmål. Halong Bay finns med i UNESCO världsarvslista som en av världens mest unika och skyddsvärda naturreservat. Öarna är utspridda branta kalkstens klippor som sticker upp ur det turkosfärgade havet. Många av klipporna är ihåliga med enorma grottor i. Den största grottan heter Huang Dau Go (Bambupinnarnas grotta).

halong-bay

Utflykter till Halong Bay

Att åka till Halong Bay är mycket enkelt och smidigt om du är i Hanoi. Nästan alla hotell men även andra resebyråer eller café som du hittar överallt i Hanoi säljer utflykter till Halong Bay. Du kan välja att åka över dagen, eller stanna ett par nätter. När du väljer att stanna ett par nätter så sover du ofta någon natt ombord på en av de många turistbåtarna. I de flesta utflykter ingår logi och mat, samt vandringar i både grottor och på öarna. Även havskajak ingår i vissa utflykter.

utflykt-halongbay

Bussresan till Halong Bay tar ett par timmar från Hanoi. Du kan räkna med ett stopp på något turistställe på vägen, där du har möjlighet att köpa lite mat och souvenirer.

Glöm inte packa ner varma kläder – för det kan vara kallt och blåsigt på Halong Bay speciellt under de kalla månaderna.

Reseguiderna som är med dig på resan till Halong Bay pratar engelska, vissa bra vissa dåligt.

När du är ute på din utflykt i Halong Bay så kommer du att se flytande fiskebyar, där det förutom fiskas, även är utgångspunkt för försäljare som åker runt från båt till båt och säljer mat, dricka och souvenirer.