Gamla Staden i Hanoi

Den gamla staden i Hanoi är från 1400-talet – och här hittar du i nästan varje hus en restaurang eller affär. Det är ofta i gamla staden som du backpackers kan hitta billigt och bra boende.

På gatorna är det full aktivitet – det är här vietnameserna lever sina liv. Gamla staden i Hanoi är ett bra ställe att både bo i och även ett bra ställe om du vill shoppa i Hanoi. Här hittar du många lågbudgethotell, även om priset är högre i Hanoi och Saigon på boende än vad det är i övriga landet, så går det hitta många bra och billiga hotell i Hanoi.

Vandring i gamla staden i Hanoi

Gamla staden i Hanoi är relativt lätt att hitta i då du det vid varje korsning med stora skyltar går att läsa namnet på respektive gata.  Hoan Kiem sjön som ligger i Hanoi är ett utmärkt riktmärke så att du vet vart du befinner dig. I gamla staden hittar du många turistattraktioner så som:

Templet Ngoc San som ligger i Hoan Kiem sjön. För att komma in i templet måste du gå över en mycket vacker röd bro vid namn Huc Bron. Efter bron finns det en mycket vacker ingång där du även betalar en symbolisk summa för att besöka templet Ngoc San.

Martyrernas monument som du hittar precis utanför Templet. Monumentet är rest för de som kämpat för Vietnams oberoende. Bredvid detta monument ligger även den berömda Water Puppet Theatre, som kan vara värt ett besök om det finns tid.

Shoppa i gamla staden i Hanoi

Ska du shoppa i Vietnam är gamla staden i Hanoi absolut att rekommendera. I denna delen av Hanoi finns det speciella gator där det säljs en speciell vara. Du hittar bland annat gator där det bara säljs skor, gravstenar, konfektion, smycken, klockor, bambu, handdukar, kryddor, tennföremål, solglasögn, speglar och statyer. Dessa gator är väldigt intressanta att besöka, och ska du handla så är dessa gator absolut värt ett besök. Givetvis går det att diskutera priset med säljarna – och priset kan variera mycket om det är morgon eller kväll. Så ska du handla hör gärna runt lite innan vad priset ligger på och köp inte från första bästa säljare.

Missa inte heller de färglada blomstermarknaderna samt den fantastiska Hoan Kiem sjön på morgonen då lokal befolkningen är ute och motionerar.

Trafiken i Hanoi

Har du inte besök Hanoi innan kommer du bli förvånad av alla “motorbikes” som finns i både Hanoi och Saigon. Det är ett öronbedövande ljud av alla som tutar nästan hela tiden. Ljudet börjar tidigt på morgonen och slutar väl egentligen aldrig, även om det avtar lite på natten.

Att gå över de stora gatorna i Hanoi kan vara lite av en skräckupplevelse första gången, men det är bara att försöka gå rakt fram, inte stanna, eller gå bakåt Motorcyklisterna kommer inte stanna, utan de svänger bara undan när du går över gatan. Övergånställen är inte så mycket till hjälp, däremot kan det hjälpa att gå efter någon som vet hur man korsar en gata i Hanoi. Vilket du snart lär dig.