Valuta

I Vietnam heter valutan Dong, och valutakoden är VND. I Vietnam används två valutor – det är Dong och även Amerikanska dollar. Det är svårt att växla till vietnamesiska valutan Dong i Sverige, därför kan det vara en bra idé att växla till amerikanska dollar innan du åker till Vietnam.

När du väl är på din resa i Vietnam så är det enkelt att hitta en uttagsautomat för att kunna ta ut pengar i, i alla fall om du befinner dig i turisttäderna. Tänk även på att det kostar en summa varje gång du tar ut pengar i Vietnam.

Valutan du tar ut i Vietnam blir i Dong, och det kan vara bra att tänka på att det kan vara svårt att ta ut mycket pengar i Dong. De flesta automaterna i Vietnam har en begränsning på hur mycket pengar du kan ta ut. Det är även vanligt att automaterna inte fungerar. Så se gärna till att alltid ha lite Dong uttagna, för att kunna betala taxi och dylikt med.

Ska du handla på den lokala marknaden i Vietnam så är det att rekommendera att betala i Dong då du ofta får ett bättre pris än om du betalar i Dollar. Besök Forex för att få reda på vad valutan står i just nu.