Resa till Vietnam

Det är mycket du ska tänka på innan din resa till Vietnam. Här ger vi dig lite tips på saker som kan vara bra att tänka på

Flygresa till Vietnam

Flyga till Vietnam tar runt 11 timmar beroende på vilka byten du får göra samt vilken flygsträcka du gör på din resa. Vi hjälper dig hitta den billigaste flygresan till Vietnam, samt vad du ska tänka på när du ska ut och flyga.  Se vår sida om flyg till Vietnam för mer information om vart du kan boka dina flygbiljetter. Och som alltid så gäller det att vara ute i god tid när det gäller att köpa biljetter.

Reseförsäkring i Vietnam

När du ska åka till Vietnam är det viktigt att du har en bra reseförsäkring som underlättar för dig om det skulle bli sjuk, rånad, eller skadad när du är på semester. Har du en bra reseförsäkring och detta händer så får du ofta tillbaka lite pengar som plåster på såren.

Kontakta ditt försäkringsbolag för att se vad som ingår i din hemförsäkring, det är möjligt att denna försäkringen räcker för dig. Men ska du vara borta en längre tid rekommenderar vi att du tecknar en speciell reseförsäkring. Kontakta olika försäkringsbolag för att se vad som passar din resa till Vietnam bäst. Här finns det ofta många olika att välja på så ring runt till olika bolag och se vad som passar dig och dina förutsättningar.

Visum

Visum måste du ansöka ifall du ska stanna i Vietnam under en längre tid. Det gäller att vara ute i god tid för att du ska få ditt visum i tid, och ska du besöka mer en ett land på din resa så gäller det att planera vilka datum du ska besöka länderna. Detta för att du ska slippa problem och krångel med dina visum.Visum går dock att fixa på plats i Asien, men det är ofta krångligare än att försöka fixa detta innan.

Svenska medborgare får stanna i Vietnam upp till 15 dagar utan visum. Ska du stanna mer än 15 dagar i Vietnam måste du söka visum. Du söker visum till Vietnam genom att kontakta Vietnams ambassad i Stockholm. Du kan ansöka genom att skriva ut en ansökningsblankett på deras hemsida.

Kostnaden för att ansöka om visum hittar du på ambassadens hemsida, där du även hittar blankett för att söka visum till Vietnam.