Resa inrikes i Vietnam

När du backpackar i Vietnam och ska ta dig genom landet så kommer du behöva resa långa sträckor, i och med att det är långa avstånd från norr till sönder. Det finns givetvis flera sätt att ta sig runt på, och det är lätt att sa sig runt i Vietnam. Var dock förberedd på, oavsett hur du väljer att resa att det kostar pengar och tar tid.

Flyga inrikes

Att flyga inrikes inom Vietnams gränser är enkelt och smidigt. Det gäller dock att vara ute i god tid vid bokning av inrikesflyg inom Vietnam. Flygbolagen som flyger inrikes är Vietnam Airlines och Pacific Airlines. Det går att boka flygbiljetter från många hotell och caféer när du är i Vietnam, vilket är enkelt och smidigt.

Buss

Till de stora turistorterna går det Open Tour även kallad Open Ticket. Detta är en bussresa som går från Hanoi till Saigon och det går att kliva vid de stora turistorterna. Bussarna går oftast på natten, och är s.k sleeping buss där det finns möjlighet att sova.Vilket kan vara ett bra sätt att spara in tid och en hotellnatt då du sover dig igenom resan.

Bussresorna mellan städerna är långa och bussarna åker oftast tidigt på morgonen och åker hela natten. Bussarna stannar vid olika stopp för mat och dryck, men kan vara bra att ha med sig mat och vatten ombord. Se även till att gå på toaletten innan, för det är inte alltid den fungerar ombord. Resorna tar ofta mycket längre tid än den utsatta tiden.

Tåg

Det går även välja att åka tåg mellan vissa sträckor vilket kan vara ett bekvämare alternativ. Tåget går dock långsammare än bussarna, och inte lika ofta. Så hoppa över tåget och ta bussen istället.