Mat i Vietnam

Maten i Vietnam är väldigt god och billig. Det serveras mycket fisk och skaldjur, men även mycket biff, kyckling och grönsaker. På restaurangerna i turistorterna går det även att få tag i vanlig västerländsk mat. Ris och nudlar och även soppor går att få tag på i nästan överallt till en billig kostnad.

Vill du äta riktigt billig mat så ska du äta i ett av de många gatuköken som finns runt om i de stora städerna.

Frukt

I Vietnam ska du passa på att besöka de stora marknaderna där du kan köpa färsk frukt. Exempel på frukter som finns att köpa är mango, papaya, bananer, och dragon fruit. Vilka frukter som går att få tag i varierar på grund av säsongen. Köp frukt på marknaden, men se till att du inte betalar för mycket.

Vatten

Mineralvatten går att få tag i nästan överallt, och serveras även på restaurangerna. Det finns många olika sorter och priset varierar en del, men är realativt billigt vart du än befinner dig i landet.

Kaffe

kaffe-vietnam

Kaffet från vietnam som oftas serveras på de flesta restauranger är gott och starkt. Kaffet bryggs oftas vid bordet, och serveras med en trögtflytande söt mjölk. Det går även få tag i väldigt goda caffe latte, espresso och cappucino på lite störa caféer och restauranger.