En bandsåg uppdaterade mammas hem

Under all tid som min mamma har spenderat hemma den sista tiden har hon insett att det finns vissa delar av hennes hem som absolut skulle behöva ses över och ges lite kärlek. Bland annat så har hon en spaljé framför trappan till andra våningen som inte har gjorts något med på åtminstone 25 år. Vi tänkte att när vi kan börja ses igen då det på tiden att göra något åt den där hemska gamla trappan men vi insåg att vi är en bandsåg kort.

Mamma har som sagt en spaljé framför trappan. Hon har inga små barnbarn bara en gammal katt så ingen kommer trilla ner för trappan. Vi kom fram till att vi ville öppna upp framför trappan för det är så mörkt i den delen av huset. Vi tänkte att vi kunde såga ned den befintliga spaljén och sedan såga till skivor med en bandsåg som vi kunde täcka de öppna stegen med. Problemet är att vi inte äger en bandsåg. Ingen av våra vänner äger en bandsåg. Var får man ens tag i en och vad kostar de? Jag ringde min kollega som har nästan allt och frågade om han äger, eller känner någon som äger en bandsåg. Lyckligtvis sa han att han hade en bandsåg i sin verkstad och att vi gärna fick använda den när det var dags. Den var tydligen väldigt tung så han sa att det var bäst och enklast om vi tog med oss skivan hem till honom.

Sagt och gjort. Tillsammans med min man stoppade vi in skivan bak i bilen och körde med destination bandsåg. Väl på plats var min kollega behjälplig, tack och lov, för det där sågandet är svårare än det ser ut. Med hans hjälp blev det fantastiskt fint och vi hoppas att mamma blir nöjd.

stairs

 

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *